dimarts, 11 de novembre del 2008

colors


Mai com ara ha estat tan fàcil "generar informació" i compartir-la. Què us he de dir, en aquest sentit, als addictes als flogs! Una altra cosa és que aquesta "informació" tingui algun interès. Sigui com sigui, som molts que generem mooolta informació que no "es perd" en la mesura que en algun lloc o altre queda guardada. El problema és, però, recuperar-la. Per a aquest fi sovint ens encomanen a Google, que si no és ja omniscient, omnipresent i omnipotent, poc li falta.

El fet no és del tot nou. De la biblioteca d'Alexandria se n'han dit moltes coses. Una d'elles és que tenia, potser, un milió de volums. En una època en què un llibre era un objecte de luxe, molt escàs i fet a mà, podeu suposar què vol dir agrupar un milió de "llibres". Encara ara és una xifra immensa. Molta informació, difícil de gestionar. La tasca de catalogació s'encarregava als millors savis del moment, que passaven a ser directors de la biblioteca, encarregats d'elaborar els índexs que permetien que tota aquella informació es pogués "recuperar" amb facilitat. El Google de l'època, vaja.

Si no coneixeu el Flickr, segur que coneixeu Picasa o algun altre d'aquests magatzems de fotos. Contenen centenars (milers?) de milions de fotos. Hi podeu buscar fotos d'altres coneixent-ne l'adreça, o per temes, o per etiquetes, o per autor, o per tipus de càmara usada... o per colors!!! 

Buscar fotos pel color que hi domina (o per la combinació de colors que vulguem!) no sé si us serà útil, però em sembla com a mínim original. Això és el que permet fer aquesta web (que no és de Google, encara). Crec que és un exemple clar d'ús intel·ligent de la potència informàtica i us hauria de resultar, com a mínim, inspirador.

(Ho he trobat a Microsiervos, que és un dels blogs més llegits en castellà. Potser el més llegit. És de tecnologia, però no només de tecnologia. Una bona font d'idees)